Waarom een weddingplanner

Wat doet een weddingplanner eigenlijk? Een vraag die mij veel gesteld wordt. Ik begrijp deze vraag volkomen, je wilt tenslotte niet je geld weggooien aan iets wat jullie zelf ook kunnen. Ik zal nooit zeggen dat je geen bruiloft kan organiseren zonder weddingplanner. Maar je kan het vergelijken met een docent en een leerling. Een leerling zal vast en zeker een voldoende halen wanneer ze haar boeken leest en opdrachten maakt. Maar een docent weet waar een student over kan struikelen en kan de leerling ondersteunen. Dit is met een weddingplanner precies hetzelfde. Daarbij hoor je ook vaak dat een weddingplanner duur en overbodig is. Hieronder leg ik je uit waarom ik denk dat er meerwaarde zit in het inhuren van een weddingplanner.

Planning

De aanloop naar de grote dag hoort een toffe en leuke tijd te zijn. Helaas is dat niet voor alle bruidsparen het geval en heerst er stress. Vaak wordt een bruiloft naast het normale werk gedaan en gebeurt dat in de avonduren of het weekend. Als jullie opzoek zijn naar een ontspannen aanloop naar de bruiloft, dan is het een goed idee om de trouwplanning uit handen te geven. Soms vergeet je namelijk hoeveel er nog gedaan moet worden. Wanneer moet je jurk af zijn, hoever van te voren moet de catering geregeld zijn? Last minute komen er toch vaak nog dingen naar boven die ervoor zorgen dat er stress ontstaat. Een weddingplanner kan ervoor zorgen dat jullie overzichtelijk aan de bruiloft werken en dat jullie niks vergeten. Dat scheelt een hoop stress.

Ontlast je familie en/of vrienden

Vaak worden vrienden of familie gevraagd om de taak als ceremoniemeester op te pakken voor hun trouwdag. Een hele eervolle en fantastische taak. Toch hoor je achteraf vaak dat ze als ceremoniemeester de dag anders hebben beleefd dan een gast. Een weddingplanner is ook op de dag zelf het aanspreekpunt voor leveranciers en de gasten en zal er voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Zo kan iedereen volledig ontspannen en genieten van de dag.

waarom een weddingplanner inhuren?
weddingplanner _ bruiloftstylist _ omgeving utrecht

Een weddingplanner knows it all

Een weddingplanner weet alles op het gebied van bruiloften. Zij weet wat wel of niet gebruikelijk is, welke trouwfotograaf matcht met wat jullie voor ogen hebben en welk plekje het beste past bij jullie wensen. Daarbij zijn ze ook op de hoogte van de misschien iets minder interessante dingen, zoals wetgeving, bruiloftsverzekering(en), praktische zaken, etc.

Het geldplaatje

Hoe je het ook went of keert, bruiloften zijn duur. Het is fijn als je hier en daar nog wat kunt besparen. Maar juist ook vanuit een financieel oogpunt zou je kunnen overwegen een weddingplanner in te schakelen. Want behalve het voordeel van een enorme tijdwinst en het wegnemen van stress, vergelijkt een weddingplanner prijs en kwaliteit van leveranciers. Weddingplanners hebben relaties met leveranciers en locaties. Ze kunnen helpen een realistisch budget samen te stellen. Op het einde kan de tijd en geld dat bespaard is, groter zijn dan de kosten van de planner.

Het netwerk van de weddingplanner

Het uitgebreide netwerk met trouwleveranciers is een van de grootste voordelen van een weddingplanner hebben. Ze weten precies wie ze waar voor moeten hebben. Scheelt jullie veel tijd en jullie hebben een bemiddelaar tussen jullie en de leveranciers.

Relax!

Een weddingplanner zal jullie begeleiden en voor jullie het gehele contact met de trouwleveranciers overnemen. Een goede weddingplanner neemt nooit een beslissing; een bruidspaar maakt keuzes en beslist uiteindelijk wat te doen. Wel kan een weddingplanner jullie adviseren en ondersteunen bij ieder onderdeel.

Meer informatie? Laten we een kop koffie drinken en kennismaken!